fbpx

Vær venlig overfor dig selv

At være venlig over for sig selv, er en vigtig del af at finde og bevare mentalt overskud. Vi er ofte uvenlige overfor os selv, uden at vide det. Vi bliver vrede på os selv, og frusterede over at vi bliver bange eller stressede, og netop den tankegang holder os i en ond cirkel, der kan være svær at bryde ud af!

Hvis man begynder at behandle sig selv bedre, vil man næsten kunne mærke en forskel med det samme. Det er næsten umuligt at komme sig over angst eller en depression, hvis man behandler sig selv dårligt. Vi bringer derfor her, vores bedste råd for at hjælpe dig være lidt venligere over for dig selv. 

Sæt grænser! 

Først og fremmest, kan du fjerne de ting der, i din hverdag, ikke gør dig glad. 

Hvis du har negative mennesker i din omgangskred, så skær dem fra eller brug mindre tid sammen med dem. Du fortjener at blive behandlet bedre.

Sig nej. Hvis nogen spørger om du vil mødes eller kan hjælpe til, så husk at det er helt acceptabelt at sige fra. Du kan hjælpe når du er kommet oven på. 

Fortæl dig selv at du er god nok.

Mind dig selv om nogle af dine gode egenskaber, mindst en gang om dagen. Du behøver ikke være overbevisende i starten, men bliver du ved vil du begynde at tro på dig selv. 

Bed andre om at fortælle dig hvad du er god til.

Det er oftest nemmere at se det bedste i andre, fremfor os selv. Bed derfor dine venner og familie om at fortælle dig, hvad de synes du er god til for at få et boost. Du kan i samme omgang, øve dig I at blive bedre til at tage imod komplimenter. Folk komplimenterer dig af en årsag. 

Skær ned på social media.

Det er nemt at sidde at scrolle tankeløst på Facebook eller Instagram, men det er også svært ikke at sammenligne sig selv med andre samtidig. Det hjælper ikke at blive misundelig på andre – og husk på, at hvad du ser på sociale medier oftest ikke er andres hverdag, men opstillede øjeblikke. 

Se også

Kom igang med at løbe

Lad kroppen vænne sig til belastningen En klassisk løbefejl er at mange hurtigt løber for lang og for hurtigt, i

Kunsten at give slip

At give slip på noget kan være svært, fordi det ofte betyder at give slip på en del af din

Myter om søvn

Der er mange myter omkring søvn – og mange af dem lyder sandfærdige nok til at mange tror på dem.

Vælg herunder om du vil oprette dig som privatkunde, eller om du har fået udleveret en værdikode af din arbejdsgiver.

Har du allerede en bruger? – Log ind her.