fbpx

Sådan udvikler du dine lederegenskaber

At være en dygtig leder er noget der kan læres. Vælg et punkt hvor du gerne vil udvikle dig, og arbejd med det. Når du er færdig, kan du springe videre til det næste.

Arbejd med hvad du har

Som leder er du kun så god, som de medarbejdere du har på dit team. Størstedelen af tiden kan du ikke selv vælge hvem der arbejder for dig. De møder måske ikke din standard eller dine krav, men de blev ansat af en årsag og de er dine nu.

Samarbejd med dine medarbejdere for at identificere de områder der kan forbedres. Når først du ved hvad der skal arbejdes på, kan du udvikle mål for dem de kan stile efter, mens de arbejder.

Motivér dit team

En vigtig egenskab for en god leder, er at de er i stand til at motivere andre. Hvis du er motiveret og kan motivere andre, er der en større chance for at de bliver begejstrede for de idéer og opgaver du præsenterer dem for.

Vær en leder

Du har motiveret dine ansatte, I har jeres opgaver, men hvad mangler? Et motiveret team er ligegyldigt, hvis ikke du går forrest og viser dem vejen. Det er egenskaben at lede folk der er forskellen på en chef og en leder.

Kommunikation

Kommunikation kan meget vel være den vigtigste egenskab for en leder. Du kan ikke lede andre hvis du ikke kan kommunikere dine visioner. Du kan ikke motivere folk hvis ikke de forstår hvad du vil. Kommunikation kan heldigvis trænes og øves!

Hold etikken

Selvom etik har været meget i fokus, er det desværre langt fra alle steder og på alle tidspunkter at det bliver overholdt. Sørg for at være etisk og forvent at dine ansatte også er det. Dette kan betyde at du bliver nødt til at slå ned på uetiske handlinger.

Reflektér

Et andet vigtigt aspekt for en leder, er evnen til at reflektere. Sidst på dagen, ugen, eller efter et endt projekt – reflekter over hvad der har været godt, skidt og hvordan I kan håndtere disse ting næste gang. Når du har styr på jeres handlinger og reaktioner, er I bedre klædt på til den næste opgave.

Se også

Kom igang med at løbe

Lad kroppen vænne sig til belastningen En klassisk løbefejl er at mange hurtigt løber for lang og for hurtigt, i

Kunsten at give slip

At give slip på noget kan være svært, fordi det ofte betyder at give slip på en del af din

Myter om søvn

Der er mange myter omkring søvn – og mange af dem lyder sandfærdige nok til at mange tror på dem.

Vælg herunder om du vil oprette dig som privatkunde, eller om du har fået udleveret en værdikode af din arbejdsgiver.

Har du allerede en bruger? – Log ind her.