fbpx

Sådan bliver du en bedre leder

Udover hårdt arbejde og engagement, så kræver det også nogle helt særlige kompetencer, at blive en god leder. Vi har samlet en række gode råd, så du kan tilegne de bedste egenskaber og blive en bedre leder.

 1. Giv dit team mere indflydelse
  En af de bedste måder at øge produktiviteten på, er at give dine medarbejdere indsigt i beslutningsprocessen og give dem medbestemmelse. 

  Medinflydelse på deres roller og opgaver giver mere engagerede medarbejdere, og bidrager til et miljø hvor dine medarbejdere frit kan kommunikere og trygt sigere deres mening.
 2. Bliv ved med at udvikle dine kommunikationskompetencer
  For at kunne lede ordentligt, skal du kunne formidle og forklare dine idéer ordenligt. Tilpas formidlingen til medarbejderne og understreg hvor vigtigt og relevant deres arbejde er.
 3. Bliv bedre til at lytte
  Mange har det indtryk af, at chefer ikke lytter fordi de mener at de ved alt i forvejen. Intet dræber motivationen hurtigere, end hvis man føler at man ikke bliver lyttet til.
  Lad være med at antage at du har den bedste løsning. Vær åben, lad være med at afbryde og stil uddybende spørgsmål. Måske bliver du endda præsenteret for en bedre løsning.
 4. Lad være med at ‘micro manage’ dine medarbejdere
  Brug din tid og fokus på at lede din afdeling og ikke på at ‘mikrolede’ dine medarbejdere. De synes ikke om at blive holdt i hånden, og du mister overblik ved at fokusere for meget på detaljerne.
 5. Brug dine kollegaer og medarbejderes kompetencer
  Som leder bliver man nødt til at se i øjnene, at man ikke kan alting selv. Der er simpelthen ikke tid nok til at tilegne sig den nødvendige viden på alle områder.
  Omgiv dig med dygtige kollegaer og medarbejdere der har kompetencer der komplementerer dine egne. 
 6. Uddan dig
  Brancherne og markederne står ikke stille, så hvis ikke du regelmæssigt videreuddanner dig eller tilegner dig ny viden, vil du komme langt bagud.

Find ud af hvilke kompetencer du kan udvikle dig på. Dine medarbejdere vil måske også se det som en opfordring til selv at lære mere. 

Se også

Kom igang med at løbe

Lad kroppen vænne sig til belastningen En klassisk løbefejl er at mange hurtigt løber for lang og for hurtigt, i

Kunsten at give slip

At give slip på noget kan være svært, fordi det ofte betyder at give slip på en del af din

Myter om søvn

Der er mange myter omkring søvn – og mange af dem lyder sandfærdige nok til at mange tror på dem.

Selvrealisering

Er selvrealisering nøglen til vores potentiale? Kan vi afkode det der er inden i os og blive til det vi

Vælg herunder om du vil oprette dig som privatkunde, eller om du har fået udleveret en værdikode af din arbejdsgiver.

Har du allerede en bruger? – Log ind her.