fbpx

Sådan afhjælper du stress

Føler du dig stresset og presset fra morgen til aften? Slår du øjnene op og har tusind ting du skal nå? Stress fylder rigtig meget i hverdagen og det kan være svært at mærke efter og give sig selv lov til at tage den lidt med ro. Vi har derfor samlet nogle gode råd til at hjælpe dig med at håndtere stress, så du kan få dit overskud og din energi tilbage.

Træk vejret

Bogstaveligt talt. Din vejrtrækning kan hjælpe dig med at falde til ro – og det er heldigvis noget du nemt og hurtigt kan gøre for at give dig selv lidt luft.

Sæt færre krav til dig selv

Hvis antallet af ting du skal nå, kun hober sig op og hvis du føler at det du gør, ikke er godt nok så skru lidt ned for kravene. Det er okay at takke nej eller nedprioritere tingene nogle gange. Tag en pause, så du er parat til at klare næste opgave når den kommer.

Få mere søvn

Søvn er vigtigt – ikke kun for dit humør, men også din krop og hjerne. Når det hele kører derud af, er det særligt vigtigt at du får sovet nok og genopladet batterierne. Hvis du får mindre end 8 timer om natten, så er det i hvert fald et godt sted at gøre en indsats.

Find balance mellem det professionelle og det private

Sørg for at adskille det professionelle fra det private. Hold fri når du har fri. Hvis du tager arbejdet med hjem og/eller tænker på familiens opgave og økonomi når du er på arbejde, kan det bestemt være en stressfaktor.

Dyrk mere motion

Brug din krop noget mere. Løb en tur eller tag trapperne, i stedet for elevatoren, når du er på arbejde. Motion er en vigtig faktor når man er stresset, da en god kondition begrænser stressreaktionen, da pulsen og blodtrykket ikke vil stige så voldsomt. Du må heller ikke glemme at spise og drikke masser af vand, da kroppen har brug for energien.

Snak med nogen

Hvis du er stresset, bliver det kun værre af at skulle gå med det alene. Snak med din partner, en ven eller en læge om hvordan det påvirker dig. Det kan være svært at åbne op, men husk at det aldrig er en skam at søge hjælp.

Se også

Kom igang med at løbe

Lad kroppen vænne sig til belastningen En klassisk løbefejl er at mange hurtigt løber for lang og for hurtigt, i

Kunsten at give slip

At give slip på noget kan være svært, fordi det ofte betyder at give slip på en del af din

Myter om søvn

Der er mange myter omkring søvn – og mange af dem lyder sandfærdige nok til at mange tror på dem.

Vælg herunder om du vil oprette dig som privatkunde, eller om du har fået udleveret en værdikode af din arbejdsgiver.

Har du allerede en bruger? – Log ind her.