fbpx

Kom igang med at løbe

Lad kroppen vænne sig til belastningen

En klassisk løbefejl er at mange hurtigt løber for lang og for hurtigt, i takt med hvad man har luft til. Ens hjerte-/lungesystem vænner sig nemlig hurtigt til omvæltningen, hvorimod kroppen skal bruge lidt længere tid. Tag den lidt med ro det første stykke tid, for at undgå skader.

Øg derfor belastningen i takt med kroppens udvikling

Selvom din kondition vil blive forbedret meget i løbet af de første par måneder, vil muskler og knogler tage lidt længere tid og senevæv kan tage op til 6-10 måneder for at følge med. En tommelfingeregel er derfor at du max skal øge med 10% om ugen og gerne distance før du øger hastigheden.

Husk at hvile

Løbetræning bruger mange af kroppens muskler og det er derfor vigtigt at restituere mellem dine løb. Kroppen skal bruge tid på at hvilke og blive stærkere, før du belaster den igen. Sørg derfor for at holde pause mellem dine løbedage.

Find bløde underlag

Løbebåndet i fitnesscenteret, asfalt og fliser har alle det til fælles at de er hårde underlag – underlag som belaster din krop. Grus- og skovstier er blødere underlag og vil derfor give dig mere variation i hvordan du belaster dine ben på.

Løb hele året

En klassisk løbefejl er at man begynder at løbe over foråret, sommeren og efteråret for derefter at holde en lang vinterpause, for så at starte ’’forfra’’. Mange vil yderligere også starte hvor de slap, hvilket kan føre til skader da kroppen ikke længere er vant til samme belastning. Du burde derfor også løbe om vinteren for at bevare din kondition, styrke og udholdenhed.

Se også

Kunsten at give slip

At give slip på noget kan være svært, fordi det ofte betyder at give slip på en del af din

Myter om søvn

Der er mange myter omkring søvn – og mange af dem lyder sandfærdige nok til at mange tror på dem.

Selvrealisering

Er selvrealisering nøglen til vores potentiale? Kan vi afkode det der er inden i os og blive til det vi

Vælg herunder om du vil oprette dig som privatkunde, eller om du har fået udleveret en værdikode af din arbejdsgiver.

Har du allerede en bruger? – Log ind her.