fbpx

Hvornår vender vi tilbage til ”hverdagen”?

Danmark er lukket ned. Gaderne der før var fyldt med liv og aktivitet står nu tomme og det er næsten spøgelsesbyer der står tilbage. Næsten. For selvom skolerne og mange af arbejdspladserne har været lukkede, har Danskerne stadig fundet glæde i hverdagen. Vi har tilpasset os, arbejdet hjemmefra og de fleste af os har været rigtig gode til at overholde politiet og sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Covid-19 har vist sig at være helt anderledes fra tidligere pandemier og både det nationale og internationale modsvar har i sådan grad aldrig været set før. Men hvornår slutter det og hvornår bliver vi i stand til at fortsætte med vores dagligdag?

Nu vil statsministeren om et par dage adressere genåbningen af Danmark, og vi går forhåbentlig i den rigtige retning. Desværre går Covid-19 ikke væk lige foreløbigt. Forskere mener at vi er 12-18 måneder væk fra en vaccine og tidligst 2 år fra naturlig immunitet. Dertil vil de økonomiske konsekvenser hænge ved i mange år.

Udsigterne til en normal hverdag, kan derfor være lange. Vi vil dog gerne minde jer om at det ikke kun er sort. Vi har lært noget om vores hygiejne og vores vaner. Det har været dyre lærepenge, men fremadrettet tror vi på at vi kan tage denne lektier med og derved mindste risikoen for sygdom generelt.

Dertil vil en potentiel vaccine ikke kun være gavnlig mod Covid-19 men også mod lignende sygdomme. Sidst har vi, på globalt plan, oplevet en krise der rammer os alle sammen. Verdens regeringer og deres befolkninger er nu bedre klædt på til fremtidige kriser, og vi kan forhåbentlig regne med at det bliver gjort endnu bedre næste gang.

Vi venter alle sammen på de helt store nyheder og retningslinjer, men indtil da er det vi kan gøre, at holde humøret højt, overholde retningslinjerne og bruge tid sammen med vores nære og kære. Og er det i virkeligheden ikke noget af det vigtigste?

Se også

Kom igang med at løbe

Lad kroppen vænne sig til belastningen En klassisk løbefejl er at mange hurtigt løber for lang og for hurtigt, i

Kunsten at give slip

At give slip på noget kan være svært, fordi det ofte betyder at give slip på en del af din

Myter om søvn

Der er mange myter omkring søvn – og mange af dem lyder sandfærdige nok til at mange tror på dem.

Vælg herunder om du vil oprette dig som privatkunde, eller om du har fået udleveret en værdikode af din arbejdsgiver.

Har du allerede en bruger? – Log ind her.