fbpx

Hvorfor mediterer man?

Der er mange mennesker, der mediterer og det er blevet lidt af et ’’buzzword’’ i medierne. Nogle er af den overbevisning, at det kun er ’’hippier’’ og yogier, der gør brug af det. Andre mener ikke, at der er noget som helst hold i det.

Men hvad er meditation? For at redegøre for hvorfor folk gør det, må man først forstå hvad det er.

Hvad er meditation?

Der er mange forskellige måder at meditere på og mange ting kan opnås ved forskellige former for meditation. Det er sindets evne til at tage noget abstrakt og gøre det konkret, så vi kan manipulere det. Det er at finde ro, balance, fred og hvad man ellers vil kalde det. Samtidig kan det bruges til at fokusere, analysere og bearbejde.

Hvad er fordelene?

Den primære fordel ved meditation er en øget evne til at fokusere. Ved hjælp af at træne sindet til at fokusere er man i stand til at øge sit fokus, og man bliver derfor mindre distraheret af andre ting, der trækker ens opmærksomhed fra det der er vigtigt for en.

Der er både biologiske og psykologiske fordele!

Nogle af disse fordele kommer af en konsistent, rytmisk og afslappet vejrtrækning.

Musklerne slapper af og reducerer spænding i kroppen.

Forestil dig at meditation er ’gymnastik’ for dit sind – det er en mulighed for at øve og træne andre aspekter, bl.a. kroppens velbefindende, din vejrtrækning, samt dit mentale fokus, overskud og energi.

Hvem mediterer?

Selv om det måske ikke er alle, der skilter med det, er der mange mennesker der i dag mediterer – atleter, forretningsmænd, musikere, guruer og politikere for at nævne et par eksempler.

Meditation er ikke for alle og det er ikke nødvendigvis for dig – men hvis du stresser over jobbet, spænder i kroppen, mangler overskud eller fokus eller bare ønsker at tage et skridt videre mod at personlig udvikling så giv det et skud.

Det er utroligt, hvad man få ud af 5 minutter!

Se også

Kom igang med at løbe

Lad kroppen vænne sig til belastningen En klassisk løbefejl er at mange hurtigt løber for lang og for hurtigt, i

Kunsten at give slip

At give slip på noget kan være svært, fordi det ofte betyder at give slip på en del af din

Myter om søvn

Der er mange myter omkring søvn – og mange af dem lyder sandfærdige nok til at mange tror på dem.

Vælg herunder om du vil oprette dig som privatkunde, eller om du har fået udleveret en værdikode af din arbejdsgiver.

Har du allerede en bruger? – Log ind her.