fbpx

Hvad er stress?

Hos MaxMee har vi rigtig meget med stress at gøre. Vi har værktøjer og inspiration, hvad du/og andre kan gøre ved det, hvordan det gøres optimalt – både før og efter, og forebyggelse af stress når du er kommet oven på igen.

Men hvad er stress?

Længerevarende stress er en trussel mod helbredet. Man kan blive stresset i forbindelse med arbejdet, hvis der er omvæltninger i privatlivet, problemer i parforholdet eller udfordringer med børnene.

Sundhedsorganisationen WHO anslår at stress vil blive en af de største sygdomsfaktorer i år 2020. Alene i Danmark oplever 430.000 danskere at de oplever symptomer på alvorlig stress hver dag, 30.000 danskere bliver årligt hospitalsindlagt pga. Stress og 1400 danskere dør hvert år forårsaget af stress.

Er det en sygdom?

Stress er IKKE en sygdom, men en belastningstilstand, som hvis det står på i længere tid, kan medføre fysiske og psykiske konsekvenser som f.eks. hovedpine, hjertebanken og svimmelhed samt træthed, søvnproblemer, koncentrationsbesvær og depression.

Tegn på stress kan både være fysiske, psykiske og adfærdsmæssige. Det er individuelt, hvilke tegn på stress der opstår og hvor mange der viser sig, men lægger man mærke til flere af disse forandringer og nævnte symptomer, bør man kontakte sin læge.

Se også

Kom igang med at løbe

Lad kroppen vænne sig til belastningen En klassisk løbefejl er at mange hurtigt løber for lang og for hurtigt, i

Kunsten at give slip

At give slip på noget kan være svært, fordi det ofte betyder at give slip på en del af din

Myter om søvn

Der er mange myter omkring søvn – og mange af dem lyder sandfærdige nok til at mange tror på dem.

Vælg herunder om du vil oprette dig som privatkunde, eller om du har fået udleveret en værdikode af din arbejdsgiver.

Har du allerede en bruger? – Log ind her.