fbpx

Hjælper meditation mod stress?

Stress og angst opstår når vi føler os pressede i hverdagen. Det er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel på følelsesmæssige ressourcer. 

Så hvordan kan meditation hjælpe mod stress? Meditation giver os mulighed for at sortere vores energi, opmærksom og følelseser, ift. hvad der er relevant og hvad der ikke er. Hvis vi kan skelne mellem de to, ville vi opfatte stress meget anderledes. Vi føler os stressede når der ikke er plads i vores sind og føler os lettede når meditation giver os ro og klarhed. Meditation er derfor oplagt til at organisere vores prioteter. 

Undersøgelser viser at hjernens evne til at udvikle og ændrer sig forbliver konstant gennem hele livet – hvilket er fuldstændig ekstraordinært. Ved at bruge medtiationsteknikker til at træne vores sind, øger vi vores mentale ressourcer og bliver dygtigere. 

Vi er kollektivt blevet bevidste om, hvor vigtigt det er at have en sund krop – men det er lige så vigtigt at have et sundt sind. På samme måde som en sund krop holder dig rask og aktiv, holder et sundt sind dig fokuseret, dygtig og gør dig bedre til at håndtere stressede og krævende situationer. Derfor kan meditation bruges til at reducere stress og bidrage til et roligere liv. 

Meditation kan også bruges til at forebygge stress, så når vi oplever uheldige eller pressede situationer, leder vi dem ikke komme ud af kontrol. Vi oplever alle stressede situationer i livet, og alle disse situationer kræver meget af os. Så for at komme dem i forekøbet, er det en god idé at lære nogle grundlæggende metoder til at reagere på stressende situationer, som ikke kan undgås. Ved at have et bedre greb om, hvordan vi håndterer situationer med øget opmærksomhed, giver vi vores følelser mere plads til at reagere. For eksempel, når man sørger over nogen eller noget, jo mere bevidste vi er om det der foregår i vores sind, jo bedre er vi i stand til at behandle vores sorg. Når vi ikke er opmærksomme, har vores følelser en tendens til at farve vores opfattelse og dømmekraft, hvilket ofte gør os i stand til ikke at kunne klare hvad situationen kræver af os.

Se også

Kom igang med at løbe

Lad kroppen vænne sig til belastningen En klassisk løbefejl er at mange hurtigt løber for lang og for hurtigt, i

Kunsten at give slip

At give slip på noget kan være svært, fordi det ofte betyder at give slip på en del af din

Myter om søvn

Der er mange myter omkring søvn – og mange af dem lyder sandfærdige nok til at mange tror på dem.

Selvrealisering

Er selvrealisering nøglen til vores potentiale? Kan vi afkode det der er inden i os og blive til det vi

Vælg herunder om du vil oprette dig som privatkunde, eller om du har fået udleveret en værdikode af din arbejdsgiver.

Har du allerede en bruger? – Log ind her.