fbpx

Coronavirus

Corona fylder utroligt for alle lige nu – og med god grund! Antallet af smittede danskere stiger dagligt, vi har haft det første danske dødsfald i forbindelse med virussen og mange supermarkeder er halvtømte for ‘nødvendige’ varer. 

Sundhedsstyrelsen har givet deres anvisnginer, som I sikkert har set/hørt flere gange, men for god ordens skyld, gentager vi dem lige her.

Strategien for håndreringen af Coronavirus/Covid-19 er ændret i Danmark, så fokus nu ligger på at begrænse smittespredningen og prioritere behandling til dem, der har mest brug for det. Dette betyder også at danskere med ‘lette’ symptomer ikke skal også læge, men blive hjemme og isolere sig selv. 

For alle borgere gælder

  • Hvis du er rask, så beskyt dig selv for at beskytte andre
  • Hvis du har hoste, let feber eller forkølelse, så bliv hjemme, indtil du er rask
  • Hvis du har problemer med vejrtrækningen, forværring af symptomer eller er syg over flere dage, skal du ringe til lægen/vagtlægen. Det er vigtigt, at du ikke bare møder op.

Hvordan beskytter jeg mig selv som rask?

  1. Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit
  2. Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
  3. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  4. Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
  5. Hvis du er ældre eller kronisk syg, så hold afstand og bed andre tage hensyn

Hvornår skal jeg opsøge læge?

Hvis du har problemer med vejrtrækningen, forværring af symptomer eller er syg over flere dage, skal du ringe til lægen. Det er vigtigt, at du ringer først og ikke møder op i venteværelset, da du kan smitte andre.

Hvad skal jeg lave?

Det er en ukendt situation for de fleste, og det kan være svært at vurdere, hvad man stadig kan og ikke kan. Med lidt sund fornuft, kan man slippe afsted med det meste.

Hvis du er smittet, skal du – for at forebygge smittefaren – selvfølgelig holde din karantæne og blive hjemme indtil 48 timer efter absolut seneste symptom. I dette tilfælde er mulighederne selvfølgelig begrænsede, men man kan altid bruge tiden på at udvikle sig personligt og fagligt. Læs en god bog, meditér (få masser af hjælp fra MaxMee podcasts of videoer) eller kast dig over en ny tv-serie på Netflix. 

Hvis du ikke er smittet, men hjemsendt fra arbejde/skole kan du stadig sagtens forlade hjemmet. At gå en tur med hunden, tage på legepladsen med børnene eller en løbetur i skoven er gode bud på nogle sunde afbræk fra tiden i hjemmet. Husk dog at undgå større mængder og personlig kontakt. 

Se også

Kom igang med at løbe

Lad kroppen vænne sig til belastningen En klassisk løbefejl er at mange hurtigt løber for lang og for hurtigt, i

Kunsten at give slip

At give slip på noget kan være svært, fordi det ofte betyder at give slip på en del af din

Myter om søvn

Der er mange myter omkring søvn – og mange af dem lyder sandfærdige nok til at mange tror på dem.

Vælg herunder om du vil oprette dig som privatkunde, eller om du har fået udleveret en værdikode af din arbejdsgiver.

Har du allerede en bruger? – Log ind her.