Afslapning

Alle mennesker har brug for at slappe af. Det giver os pause, et personligt ‘frirum’ hvor vi kan genoplade batterierne og blive klar på nye udfordringer. Nogle mennesker slapper af ved at lytte til musik, tegne eller at se tv. Andre kan have en smule sværere ved det.

Men når man i løbet af dagen oplever udfordringer, stress og bekymringer, er det netop vigtigt at man får taget sig tiden til at komme til hægterne igen. 

Vi vil derfor gerne dele nogle råd til hvordan du bedre kan slappe af og genfinde dit mentale overskud. 

Kom ud i naturen
Når disse bekymringer og spændinger sætter sig i løbet af dagen, så lad være med at tænke for meget over det. Det vil stige dig til hovedet og du vil nå det punkt at du bliver ekstremt stresset. I stedet for, så kom uden for. Gå en tur i parken, skoven eller en lang tur langs stranden. 

Ligeledes hjælper solen dig også med at slappe af. Mærk solens stråler og hvordan den varmer din hud. Det kan være en meget terapeutisk og utroligt afslappende oplevelse at komme ud i naturen.

Vejrtrækning
Stress og angst får dig til at trække vejret hurtigere, suge luften ind og få hjertet til at arbejde hårdere end det burde. Pludseligt og uden at opdage det, bukker du under med muskelspændinger og hovedpine.

Når dette sker, prøv at fokuser på at gøre din vejrtrækning langsommere. Start med at putte en hånd på maven og tag en dyb vejrtrækning. Føl hvordan brystet bliver større og mindre i takt med, at du trækker vejret. Efter hvert åndedrag føl efter, i et par sekunder, hvordan luften forlader din krop, og du føler, at du bliver lettere. Det er meget afslappende for din krop og giver også en mental afslapning.

Skriv ting ned
En enkel og meget terapeutisk måde til mental afslapning, er ved altid at have en notesblok ved hånden. Det er bare et simpelt sted, hvor du kan skrive alle dine bekymringer ned, som kan krybe sig frem som en flok truende krager.

Slip af med din frygt og stress igennem ord, og hvis du vil, kan du senere brænde alle siderne som den sidste befrielse. Du kan også gemme dem som en journal, som ikke kun vil hjælpe dig med at holde styr på dine bekymringer, men også dine håb og drømme. Dag efter dag kan denne journal blive din bedste ven, din personlige flugtvej.

Find en at tale med
Et sted i din omgangskreds ved du, at der er en person, som vil lytte til dig, oprigtigt med empati og hengivenhed. Den person hjælper dig med at slappe af mentalt  i et stykke tid, imens du beskriver de ting, som gør dig ulykkeligt, bekymrer dig eller giver dig stress.

Nogle gange søger du ikke et råd eller en, som skal fortælle dig, hvad du skal gøre. For det meste har du bare behov for en der lytter. Efter du er kommet af med denne “vægt”, kan du bede dem om at hjælpe dig med at beslutte, hvad dit næste skridt bør være.

Se også

Kom igang med at løbe

Lad kroppen vænne sig til belastningen En klassisk løbefejl er at mange hurtigt løber for lang og for hurtigt, i takt med hvad man har

5 gode råd til personlig udvikling

Udvikling er et vigtigt element i alle livets aspekter – personligt, privat og professionelt. Uden udvikling eller fremgang, kan man hurtigt føle at man er

Kunsten at give slip

At give slip på noget kan være svært, fordi det ofte betyder at give slip på en del af din fortid. En del af dig selv. 

Hjælper meditation mod stress?

Stress og angst opstår når vi føler os pressede i hverdagen. Det er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel på følelsesmæssige ressourcer.  Så hvordan kan

Sådan bliver du en bedre leder

Udover hårdt arbejde og engagement, så kræver det også nogle helt særlige kompetencer, at blive en god leder. Vi har samlet en række gode råd,

Myter om søvn

Der er mange myter omkring søvn – og mange af dem lyder sandfærdige nok til at mange tror på dem. Vi har samlet de mest

Vælg herunder om du vil oprette dig som privatkunde, eller om du har fået udleveret en værdikode af din arbejdsgiver.

Har du allerede en bruger? – Log ind her.