fbpx

6 gode råd til at øge dit fokus

Din evne til at fokusere, er en af de egenskaber der kan betyde fremtidig succes. Dygtige mennesker er oftest dygtige, fordi de har fokuseret på at gøre én ting rigtig godt, før de rykker videre til det næste. 

Men når vi lever i et samfund med så mange notifikationer og distraktioner, hvordan bevare man så sit fokus?

Her er 6 gode råd til at hjælpe dig med at holde koncentrationen!

 1. Start dagen med motion
  En af de bedste ting du kan gøre for din hjerne, krop og fokus er at motionere. Start dagen med motion – du behøver ikke at bruge 3 timer i fitness centret, før du tager på arbejde, men 20 minutter med pulsen oppe, vil kickstarte din dag og hjælpe dig med arbejde fokuseret resten af dagen.
 2. Faste
  Du skal selvfølgelig ikke sulte dig selv. Men hvis du faster 16 timer i døgnet og indtager alle dine kalorier i løbet af de 8 timer du har tilbage, hjælper det ikke kun på din forbrænding og vægttab, men bidrager til at øge dit fokus fra morgenstunden, da kroppen ikke skal bruge energi på at forbrænde mad.
 3. Få mere (godt) fedt i maden
  Hjernen består af ca. 60% fedt. Det betyder at hjernen skal bruge masser af ”godt” fedt for at fungere optimalt. En af de bedste (og nemmeste) måder at øge dit mentale overskud og fokus på, er derfor at få mere fedt i din kost. Nødder, avocado og æg er gode bud på hvad det kunne være.
 4. Skriv dine opgaver ned
  En af de bedste metoder til at holde din hjerne fokuseret er ved at nedskrive de opgaver du gerne vil have løst indenfor den næste time. Skriv dine opgaver ned hver time, for at genfokusere på de vigtigste ting.
 5. Drop distraktionerne
  Det lyder måske lidt selvsigende, men hvis din telefon konstant vibrere med Instagram notifikationer, eller du konstant scroller dit Facebook newsfeed, kan du selvfølgelig ikke forblive fokuseret. Så mens du arbejder, så sluk telefonen, eller slå notifikationer fra på de apps der tager din opmærksomhed i arbejdstiden.
 6. Få mere søvn
  Intet gør dig mere ufokuseret end en nat med dårlig søvn. Hvis du vil øge dit fokus, så start med at få en ordentlig nats søvn. Mindst 7 timer og gerne 8!

At øge sit fokus er ikke en nem opgave og vi har ikke udviklet os til at overkomme de tusindvis af distraktioner der byder sig hver dag. Men hvis du tager dig godt af dig selv og prøver at fjerne distraktionerne i din hverdag, er du et skridt tættere på.

Se også

Kom igang med at løbe

Lad kroppen vænne sig til belastningen En klassisk løbefejl er at mange hurtigt løber for lang og for hurtigt, i

Kunsten at give slip

At give slip på noget kan være svært, fordi det ofte betyder at give slip på en del af din

Myter om søvn

Der er mange myter omkring søvn – og mange af dem lyder sandfærdige nok til at mange tror på dem.

Vælg herunder om du vil oprette dig som privatkunde, eller om du har fået udleveret en værdikode af din arbejdsgiver.

Har du allerede en bruger? – Log ind her.