fbpx

5 gode råd til mere overskud i hverdagen

Der er en masse ting du gerne vil – men du ender alligevel med at ligge på sofaen, bruge tid på iPad’en eller halvsove foran fjernsynet. Måske er du også i dårligt humør, irriteret eller sur. Hvilket er helt normalt, hvis man mangler overskud i hverdagen og ens energi niveau er lavt.

Hvis du kan nikke genkende til noget af det ovenstående, eller bare føler at du kunne bruge lidt mere energi i hverdagen, så læs med her.

Vi har samlet 5 gode råd til at hjælpe dig med at finde lidt mere overskud i hverdagen.

 1. Søvn
  Søvn er en af de vigtigste faktorer, for at holde din energi og dit overskud oppe. En voksen behøver i gennemsnit 7-8 timers søvn (god) søvn hver nat, hvilket betyder at det er en god idé at lægge computeren og telefonen væk, et stykke tid før man lægger sig til at sove.
  Hvis man får nok søvn, så behøver kroppen heller ikke at spise mere dagen efter, for at få energiniveauet op.
 2. Kost
  Din kost er også vigtig for dit overskud, da det du indtager omsættes til kroppens energi. Du burde derfor spise sundt og varieret, for at få dækket dine basale behov og give kroppen mulighed for at holde energien oppe.

  Du kan med fordel spise ting som, frugt og grøntsager, kød, fisk og brød. Undgå også slik og andre ting med sukker, da kun giver et kortvarigt boost til din energi, hvilket er med til at gøre dit blodsukker ustabilt, du vil hurtigt få lyst til at spise igen og du risikerer at gå sukkerhold.
 3. Motion
  Du behøver ikke at styrketræne eller løbe lange ture, for at få energien tilbage. Gå en tur, tag trapperne eller tag cyklen på arbejde. Når du motionerer, frigiver hjernen endorfiner og dopamin, hvilket gør dig i bedre humør og giver dig mere energi.

  Så hvis du bliver træt om eftermiddagen, kan du med rette gå en tur eller bevæge dig lidt. Det vil ikke kun give dig mere energi, men gøre dig glade og øge koncentrationen.
 4. Skær ned på alkohol og rygning
  Alkohol fungerer som gift for kroppen. Det dehydrerer kroppen og giver overfladisk og dårlig søvn. Det er altså ikke særlig godt, hvis man gerne vil have mere overskud og energi, at man drikker regelmæssigt. På samme måde, er tobak også med til at suge kræfterne ud af dig.

  Så hvis du er meget træt selvom du går tidligt i seng og mener at du sover nok, så prøv at se om du ikke kan skære lidt ned for dit alkohol- og tobaksforbrug og se om det ikke hjælper.
 5. Tænk positivt
  Hvis man i forvejen ikke har meget overskud, kan det være svært at se det positive i det hele. Dette er ikke desto mindre, et vigtigt skridt i den rigtige retning, så man ikke lader modgang påvirke en mere end højst nødvendigt.

  Hvis du formår at se muligheder og løsninger, i stedet for begrænsninger, så er du allerede godt på vej imod en bedre hverdag.

Se også

Kom igang med at løbe

Lad kroppen vænne sig til belastningen En klassisk løbefejl er at mange hurtigt løber for lang og for hurtigt, i

Kunsten at give slip

At give slip på noget kan være svært, fordi det ofte betyder at give slip på en del af din

Myter om søvn

Der er mange myter omkring søvn – og mange af dem lyder sandfærdige nok til at mange tror på dem.

Vælg herunder om du vil oprette dig som privatkunde, eller om du har fået udleveret en værdikode af din arbejdsgiver.

Har du allerede en bruger? – Log ind her.