fbpx

10 gode råd til at stoppe med at ryge

Drømmer du også om at kvitte smøgerne? 

Et rygestop er en stor udfordring, som rigtig mange mennesker har kæmpet- og ikke altid lykkedes med. 

Vi har samlet 10 gode råd, til at hjælpe dig med at stoppe og holde motivationen.

 1. Planlægning
  Det er ikke nemt at stoppe fra den ene dag til den anden. Lav en plan, der kan hjælpe dig til at nå dit mål.

  Find ud af om du vil stoppe fra dag til dag eller trappe end. Vælg den dato, hvor du starter dit rygestop, og hold fast i den. Det er en god måde til mentalt at forberede dit rygestop på.
 2. Økonomi
  Den gennemsnitlige ryger bruger omkring 33 kr. om dagen på cigaretter, hvilket er 990 kr. om måneden.* Sørg for, at du faktisk ser de penge, du sparer. Opret en særlig konto, eller lav en ‘rygestopkasse’, hvor du kan gemme de sparede kontanter i. Og så til det sjove — beslut, hvordan du vil bruge dem.

  *Baseret på, at en pakke cigaretter med 20 stk. koster 44 kr. og det gennemsnitlige antal cigaretter om dagen er 15.
 3. Motivation
  Lav en liste over, hvorfor du ønsker at stoppe med at ryge! Du kan evt. hænge den op et sted, hvor du ser den. Når du har lyst til at give op, skal du minde dig selv om, hvorfor du gør det og holde fast!
 4. ‘Alternativer’
  Når du holder op med at ryge, kan nikotinabstinenser gøre dig irritabel, urolig eller nedtrykt. Du kan evt. prøve alternativer, som nikotinplastre, el-cigaretter osv. til at hjælpe dig med at håndtere disse abstinenser.
 5. Teamwork
  Start evt. dit rygestop sammen med en ven, der også gerne vil holde op med at ryge. På den måde kan I motivere hinanden, og du ved samtidig, at du ikke er alene om det.
 6. Motion
  Fysisk aktivitet er en god måde at håndtere stress på, når du holder op med at ryge. Du kan gå, svømme, løbe eller gå i gang med en anden aktivitet. Du vil kunne klare mere; ni måneder efter at du er holdt op med at ryge, vil din lungekapacitet være forbedret med hele 10 %.
 7. Årsag
  Det kan også hjælpe at identificere ‘årsagerne’ til dine cigaretpauser. Keder du dig? Er du sulten? Er du sammen med andre rygere? At være bevidst omkring disse omstændigheder, kan hjælpe dig med at undgå dem eller komme dem i forkøbet.
 8. Støtte
  Fortæl din familie og dine venner, at du prøver på at holde op med at ryge. De ved, hvor stor og fantastisk en ting det er, og de vil støtte dig hele vejen! Når du kæmper for at blive ved, så støt dig til dem og få opmuntring!
 9. Arbejde
  Når du mærker trangen til at ryge, kan du prøve at modstå den ved at holde dig beskæftiget. Fordyb dig i dit arbejde, din hobby eller andre projekter når rygetrængen presser sig på.
 10. Positivitet 
  Der kan være tidspunkter, hvor du har lyst til at opgive det hele og tage en cigaret. Når det sker, skal du bruge et øjeblik på at tænke på alle de positive ting, der følger med at være røgfri. Du har mere energi, bedre smags- og lugtesans, din hud bliver sundere, tænderne hvidere, og så er der mange flere fordele for dit helbred.

Se også

Kom igang med at løbe

Lad kroppen vænne sig til belastningen En klassisk løbefejl er at mange hurtigt løber for lang og for hurtigt, i

Kunsten at give slip

At give slip på noget kan være svært, fordi det ofte betyder at give slip på en del af din

Myter om søvn

Der er mange myter omkring søvn – og mange af dem lyder sandfærdige nok til at mange tror på dem.

Vælg herunder om du vil oprette dig som privatkunde, eller om du har fået udleveret en værdikode af din arbejdsgiver.

Har du allerede en bruger? – Log ind her.